‘Human kindness on a table ‘, noemt Reina Schoorl van Bedroom Bistro de diners die zij aan huis serveert bij mensen die een hart onder de riem of een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat bedoelde ik nou precies met de slotzinnen van mijn boek ‘Is er eten na de dood?’: ‘Steun bij rouw kan zo simpel zijn als het brengen van een pannetje soep. Behalve dat het lekker is, staat die warme soep voor iets groters, namelijk de helende kracht van menselijk contact.’ Uit de foto’s in Het Parool van dinsdag 9 april blijkt dat Schoorl’s diners heel wat chiquer zijn dan een pannetje soep maar ze betekenen in wezen hetzelfde. Ze kookt bijvoorbeeld voor mensen met ernstig zieke kinderen, mensen die zelf erg ziek zijn, mensen van wie hun geliefde is overleden, kortom voor mensen aan wie het leven harde klappen uitdeelt. Onbekende gulle gevers bekostigen het diner en een bekende doet de aanvraag bij bedroombistro.com, zo hoeft de portemonnee van de aanvrager niet bepalend te zijn voor de manier waarop Schoorl uitpakt met haar kookkunsten bij mensen thuis. Het belangrijkste ingrediënt waarmee zij dus kookt is liefde voor mensen.
Liefde op tafel
« Filmtip: 'Melk' (2023) Lentebloei »
Reactie plaatsen
Reacties