'Is er eten na de dood?'
In februari 2024 verscheen mijn boek 'Is er eten na de dood?' In dit boek onderzoek ik aan de hand van tien geschreven portretten de impact van rouw en verdriet op ons dagelijks eetpatroon. Ik licht de portretten toe met beschouwingen over rouw en eten en sluit af met een aantal praktische adviezen. ‘Eten is een primaire levensbehoefte, vergelijkbaar met ademen en intimiteit, en het is juist de dagelijkse inname van drinken en eten die verstoord raakt wanneer mensen een groot verlies ervaren. Als je verlies ziet als een harde confrontatie met de realiteit dat we sterfelijk zijn, dan is het logisch dat het ons eetpatroon verstoort.’
Het boek kost € 14,95 en is online te bestellen en te koop bij de reguliere boekhandel.
isbn 97789464817348
Lees hier een interview met mij over dit boek.
Reacties van lezers:
'Wat een mooi, mild, interessant en waardevol boek.' (Saskia)
'Ik had het zo uit en herkende er zoveel in.' (Marian)
'Ondanks dat het over rouw gaat, geen zware kost.’ (Wendy)
'Mooie laatste zin over warme soep als symbool voor de helende kracht van menselijk contact.’ (Sharon)
'Mooi onderwerp. Waardevol boek.' (Pim)
'"Koken is zilver, frituren is goud", geestige quote in een goed verhaal.' (Judith)